Gazdag háromszögek

Tésztához

50dkg liszt + nyújtáshoz
1dl olaj
4dl tej
1 ek só

 

Töltelék

 3dl tejföl
4ek. majonéz
1 fej fokhagyma (vagy 1tk. szárított por)
25dkg sonka
25dkg reszelt sajt 
1 kocka élesztő
1 kis konzerv csemegekukorica
 

Tetejére:

Szezámmag
1 tojás
 
 

Elkészítés

 
A tészta hozzávalóiból 2dl tejben felfuttatod az élesztőt egykis cukorral majd a többi hozzávalóval egy tálban összekevered és állni hagyod amíg megcsinálod a tölteléket. De vigyázz, hogy a tej melegítésénél ne forrad fel mert akkor megöli az élesztő gombákat és nem fog feljönni a sütéskor.
 
 
 
A tészta akkor jó ha elválik az edény falától, ezt liszttel tudod korrigálni! Amíg pihen elkészíted a belevalót !
 
A töltelékhez a tejfölt a majonézzel és a fokhagymazúzalékkal vagy porral kikevered egy kis tálban , majd a sonkát kockákra vágod . Ezalatt a tészta pihen és csak arra vár , hogy végre megkezd vele a munkát !
 
 
 
 
Nem probléma ha nem kelt 2x akkorára mint vártad, ez ilyen állagú tészták tulajdonképpen úgyis a sütöben fognak megkelni, de például én úgy szoktam , hogy amíg sül az éppen aktuális adag a következőt már a sütő tetején pihentetem és így a melegben ott megkel ,nyilván ha beépített a sütő akkor marad a jól bevált módszer a meleg helyre teszed és ruhával letakarod, vagy netán ha van kelesztőtálad abban is megcsinálhatod állítólag annak lepattan a teteje ha elkészült benne a tészta. 
 
 
 
Hát nekem nincs ilyen, de biztos működik ,vagy csak a marketing miatt senki nem meri bevallani, hogy az tulajdonképpen egy sima tál amire csináltak egy fedőt ,hiszen milyen menő már egy “ lepattanó fedeles kelesztőtál “ !
 
 
Na de térjünk vissza a témához ! Az elkészült tésztát  ketté vágod és a nyújtódeszkán 0,5cm vastagra nyújtod, lehetőleg téglalap formára majd megkened a tejfölös-fokhagymás szósszal és rászórod szép sorban a hozzávalókat és feltekered henger alakúra.
 
 
Ezután egy éles késsel háromszögeket vágsz belőle és a sütőpapírral kibélelt tepsiben 20 percig 220fokon sütöd.
 
Majd kiveszed megkened tojással én szezámmagot tettem rá valamint a kimaradt sajtot , ezután még kb 5 percre visszatolod és ha elkészült gyönyörködhetsz benne !
 
Ezt a tésztát nagyon sok féle módon feltudod még használni, például tökéletes alap lehet pizzához is, mivel nem szárad meg másnapra és a széle sem keményedik meg a sütéskor !
 

Hasonló bejegyzések